Kesätöihin? Onks sulla kortit?

Miksei nuoret pääse enää edes kesätöihin?

 

No siksi että kaikki työ on nykyisin niin vaativaa ettei niihin voi ottaa edes kokeneelle konkarille apuriksi ellei sulla ole muutamia työelämän lupakortteja passeja takataskussa…ellei ole niin; No way!

 

Nämä niin erinomaisen tarpeellisiksi koetut ”pelikorttikoulutukset" ja -testit ovat maksullisia ja useimmat korteista ovat lakisääteisiä. Herää kysymys kuka tätä korttibyrokratiaa junailee! Jokun laariinhan tämä sataa ja ei ole todellakaan mikään pikkubusiness. Kuka maksaa? Yrittäjä! Ihan sama vaikka olisi kyseessä minifirma, mies ja pakettiauto, niin eikun ”korttikauppaan”!

 

Tässä nyt muutama aluksi,joista osa ammattikortteja ja osa harjoittelijan ”töidenehkäisy kortteja” (mikäli puuttuu):

ADR-ajolupa, alkusammutuskortti AS1, ensiapu 1 ja 2, henkilönostinkortti, hygieniapassi, ikärajapassi, kattotulityökortti, MATUPA (matkailualan turvallisuuspassi), märkätilojen vedeneristäjän sertifikaatti, putkistopassi, puuturvakortti, siltanosturikortti, tieturvakortti 1 ja 2, tulityökortti, turvasuojaajakortti, työhyvinvointikortti, työturvallisuuskortti, vesihygieniapassi, vesityökortti jne.

 

Jos nuori on ammattiopiskelija niin muutama peruskortti tulee ammattioppilaitoksen kautta, mutta jos ei koulutus kiinnosta tai suunnitelmat ovat vielä vaiheessa ja jos nuori (15-18 v) mielii saada vähän ”omaa rahaa” niin sitten tuleekin stoppi!

 

Enää ei mennä vaikkapa kuukaudeksi rakennus-siivoojaksi, Mc Donaldsiin, jäätelökioskille, liikenteenohjaajaksi etc. Varmaan nurmikon ajamiseenkin tarvitaan nykyisin joku lupakortti?

 

Sitten ihmetellään miksei työnteko ”kiinnosta”.

 

Näillä systeemeillä vähän yli 20-vuotias voi olla jo hyvällä alulla väliinputojaksi, onhan se paljon mageempaa valvoa myöhään ja nukkua aamuisin pitkään ja pyydellä taskurahat muuta kautta!

 

Monet nuoret tekevät ihan aidosti TÖITÄ päästääkseen töihin, mutta ei käy kun ei ikä riitä eikä ole kortteja! Idioottimaista touhua!

 

On tämä lyhytnäköistä toimintaa kun epäpätevät päättäjät torveloivat kokonaisen sukupolven työtävieroksuviksi!

 

Kyllä se on niin kuin joku aikoinaan totesi autolla ajostakin: Eihän sitä kortilla ajeta!
 

 

TimoTarus
Perussuomalaiset Mäntsälä

Integraation tiivistämistä ja liittovaltioon pakottamista vastustava hämäläistä geeniperimää omaava perusimpivaaralainen kansallisvaltiodiggari.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu